
Truffel pastagerecht
Totaalpakket incl. 1 fles wijn CVC én gratis kookboekje VoorTruffelijk
Ingrediënten voor 4 personen:
- 250 Gr pappardelle eierpasta - 30 Gr Witte wintertruffel boter - Zout Voor de gevogeltecrème - Liter kippenbouillon - 150 Gr boter - 75 Gr mascarpone - 30 Gr eekhoorntjes witte wintertruffel puree - 25 Gr gedroogde eekhoorntjesbrood - Zout en peper uit de molen - Geraspte Parmezaanse kaas 18 maanden
Voor bereiding zie gegevens
Thuisbrengen in Den Bosch e/o doen we ook gratis
Bereiding gevogeltecrème
Kippenbouillon op half laag vuur tot drie kwart laten inkoken (duurt wel een half uurtje). Laat gedroogde eekhoorntjesbrood 15 minuten wellen in lauwwarm water en voeg ze uitgeknepen en kleingesneden toe aan de kippenbouillon. Voeg al roerend op laag vuur kleine klontjes koude boter toe. Voeg mascarpone toe en meng tot een gladde crème ontstaat. Voeg de eekhoorntjes witte wintertruffel puree al roerend toe. Haal pan van het vuur en laat inhoud trekken.
Bereiding pappardelle pasta
Kook pasta in 2 minuten gaar in water met een snufje zout. Giet het water af en meng klontjes witte wintertruffel boter doorheen.
Serveren gerecht
Verwarm gevogeltecrème in een middelgrote sauteerpan op laag vuur. Voeg de warme pappardelle toe aan de crème en bedek de linten er voorzichtig mee. Laat 3-4 minuten zachtjes doorwarmen. Serveer de pasta in diepe warme pastaborden samen met de geraspte Parmezaanse kaas.
Wijnadvies van onze Vinoloog:
Alvi’s Drift CVC reserve, Zuid Afrikaanse Combi van een beetje houtgerijpte Chardonnay, Viognier en Chenin Blanc
Eventueel extra serveertip: serveer naast de pasta een kabeljauwhaasje toe.
Land | Nee |
---|---|
Jaar | Nee |
Ingredienten | Nee |
Inhoud | Nee |
Alcohol | Nee |
Allergenen | Nee |
Vegetarisch | Nee |
Biologisch | Nee |
Zicht-kleur | Nee |
Geur | Nee |
Afdronk | Nee |